Žanrovi

avatars-000138039014-3z7s8w-t500x500-rem
riblja-orba-54fc59576860a.png
th2_indexi1-removebg-preview_edited.png
11762243_500_500-removebg-preview (1).pn
logo.png
BACK-removebg-preview_edited.png
pologo3.png
New-Picture-_1_-removebg-preview.png

PARTIBREJKERS

HP_cep_RED_web.png
preuzmi-removebg-preview-removebg-previe
Van-Gogh-logo.png

NOVI FOSILI

MAGAZIN

JASNA ZLOKIĆ

JADRANKA STOJAKOVIĆ

KSENIJA ERKER

MERI CETINIĆ

ĐURĐICA BARLOVIĆ

OLIVER DRAGOJEVIĆ

ĐORĐE BALAŠEVIĆ

KEMAL MONTENO

MERLIN

ŠARLO AKROBATA

GOTIVA

ROCK

ROCK

Rock, skraćeno od rock and roll (često zapisano kao rock n' roll ili r'n'r), vrsta je popularne glazbe, najčešće s vokalima, električnim i bas-gitarama, te naglašenim, jakim ritmom; u nekim podžanrovima rocka pojavljuju se i drugi instrumenti, primjerice saksofon.

POP

POP

Pop ili pop-glazba (od engleskog popular, omiljen) je vrsta glazbe koja u pravilu sadrži jednostavne, pamtljive melodije s refrenima koji lako ulaze u "uho", tj. one što su lako pamtljive. Često imaju "udicu" - jednu ili više glazbenih, ritmičkih ili vokalnih zamisli dizajniranih da ponavljanjem zakvače slušateljevu pažnju.

RAP

RAP

Rap je kulturni pokret koji se razvio među gradskim stanovništvom, Afroamerikancima, Jamajkancima i Portorikancima u Bronxu, kvartu New Yorka, tijekom ranih 1970-ih i otad se proširio po cijelom svijetu. Četiri glavna obilježja, ili "elementa", hip-hop kulture su MC-anje (repanje), DJ-anje, grafiti, i breakdance

ELECTRO

ELECTRO

Electro je glazbeni stil koji spada u elektroničku glazbu a izravno je inspiriran uporabom Rolandove ritam mašine TR-808. Jedna od najbitinijih komponenata electro glazbe je robotski vokal koji nastaje korištenjem vokodera te je, uz mehanički zvuk 808-ice, postao zaštitni znak dotičnog stila.

SPIRITUAL MUSIC

SPIRITUAL MUSIC

Glazbena literatura izazvana osjećajima koji su, makar i općenito, vjerski, može biti nazvana duhovnom glazbom. No duhovna glazba nije osposobljena za liturgiju. Ona, istina, može naći mjesto u crkvi, ali »izvan liturgijskih slavlja« – dakle samo na duhovnim koncertima, u glazbenim meditacijama ili u sličnim događanjima

EASY LISTENING

EASY LISTENING

Easy listening je stil pop glazbe nastao sredinom 20. stoljeća. Karakteriziraju ga jednostavne, zarazne melodije i meki, opušteni tonovi s povremenim plesnim ritmom. Easy listening je pretežno instrumentalna glazba ali neki pjevači su sa svojim stilom pjevanja bili spojivi sa žanrom.